Pionierspad 9

En Ria gaat ook het laatste stukje met me mee. Wat nog est van het Pionerspad is het stukje van de Hollandse brug naar Muiden. Een goede 10 kilometer. We beginnen met een OV-reis naar station Poort en wandelen om 08.00 uur richting de brug en Muiden.

Dat eerste stuk is een stuk tussen de auto’s, bussen en treinen. We moeten het water van het IJ-meer over dus dat kan niet anders. Bij tijd en wijle kunnen we elkaar ook niet verstaan. Maar wellicht is dat de leeftijd. Aan de overkant van het IJ-meer betreden we de dijk naar Muiden. De rest van de wandeling is eigenlijk een eerlijke dijkwandeling langs het IJ-meer met het beloofde land aan de overkant. We kunnen Almere echter niet zien, want het is mistig en kil. De wandelaars die we tegen komen zijn dan ook stuk voor stuk winters gekleed. De wandeling over de dijk kunnen we aanraden. Mooi uitzicht, lekkere wandelbodem en stilte.

Bij het muiderslot komen we Muiden binnen en daar is het einde van de wandeling. Zoals wel vaker gebeurt laat het OV niet op zich wachten en zijn we zonder lange wachttijden tussendoor weer heel snel thuis. Op naar de volgede wandeling.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *