Roots Natuurpad 11 Zuidwolde (A28) – Balkbrug

We zijn vanmorgen vroeg op pad gegaan, omdat we aan het einde van de dag een kleindochter gaan ophalen voor een logeerpartijtje in onze mini-caravan. We liepen dus al vroeg na de auto-fiets-dans weg van de A28 richting Zuidwolde. Wat een genot om na twee dagen A28-geruis stap voor stap de stilte in de te gaan! Eenmaal bij de Entekoele was de A28 vergeten en de natuur om ons heen herfstfris.

Dat vonden blijkbaar meer mensen want toen we even stil bleven staan voor een praatje met een man-met-hond-en-sigaar groeide het groepje medepraters vrij snel. Waar naar toe? Welke schoenen? Waar slaap je dan? Toen ik vroeger … Ik kom hier niet vandaan … en meer van dat soort uitwisseling. Het was prettig om even op 1,5 meter met wat mensen te spreken.

Zuidwolde lieten we links liggen en wandelden het (semi)-open veld in. De oude houtwallen verraadden een oud landschap en gaven een mooi accent aan dit landschap. Wemmenhoven, Drogter Es en Bazuin. Ergens op een bankje in de zon nuttigden we ons middagmaal. We schoten lekker op en wisten zeker dat we op tijd zouden zijn voor onze kleindochter. We hadden vandaag niet meer op paddestoelen gerekend, maar kwamen langs het Bazuinerend toch nog een te fotograferen stelletje tegen.

We liepen het Meeuwenveen in. Een prachtig stukje heide- en veen gebied waar je het niet verwacht. De natuur maakte hier van oude bomen mooie kunststukjes. Het was de moeite waard om even de tijd te nemen voor foto’s en nauwere aandacht.

En dan loop je opeens door het prachtige gebied van het Reestdal. Altijd al mooi gevonden en ook nu weer onder de indruk van de schoonheid van dit stukje van de wereld. Het was toch tijd voor een bankje, dus we konden volop genieten van het uitzicht over het dal met oude boerderijen verscholen in de bosrand aan de overkant.

De laatste kilometers van deze dag leiden ons door de Haardennen naar Balkbrug. Hier is het te merken dat het zaterdag is. We zijn al lang niet meer alleen in het bos. Veel ouders laten hun kleine kinderen uit en zoeken paddestoelen, eikels en kastanjes. In Balkbrug komen we precies bij de fietsen uit en aanvaarden de terugweg. Door het reestdal terugfietsen is geen straf. Alleen een dagrugzak op je rug en dan voorover gebogen fietsen tegen de wind in is geen pretje.

Maar eenmaal in de auto om kleidochter op te halen is een feestje. We hebben gewandeld, pannenkoeken gebakken, spelletjes gedaan en een heksenverhaal gezien. Een zeer geslaagd logeerpartijtje.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *