GR15 – Dag 4

Om zes uur kruip ik mijn slaapzak uit. Het is koud en vochtig. Het kampement komt langzaam tot leven en rond 08.00 uur hebben we gegeten, ingepakt, onze handschoenen en regenjassen aan en besluiten we te gaan lopen omdat stil zitten voor bezinning alleen maar meer verkleuming brengt.

We wandelen door een prachtig bos en mooie velden. Een zeer rustgevend landschap. Ook nu lopen we twee aan twee en redelijk ver uiteen, zodat ieder zijn eigen tempo en eigen gesprek kan aanhouden. Na enige tijd duiken we het werkelijk prachtige dal van de Ninglinspo in. Adembenemend mooi! Het doet mij al een beetje denken aan de Alpen van komende zomer. Heel mooi betekent ook veel mensen. Het is er druk. Er zijn een aantal mannen bezig met rijden in de beek. Weliswaar rijden zij afstandbestuurbare auto’s, maar ze hebben veel bekijks.

Tijdens de pauze blijkt dat Adriaan zijn voeten wel zo stuk heeft dat ik besluit om met hem verder te lopen. We wandelen vast vooruit en blijven ook voor lopen tot Remouchamps. Daar wachten we op een terrasje op de anderen. Als ieder aan de friet zit (behalve yours truly) besluiten Adriaan en ik om de direkte route naar ons eindunt (camping Dieupart) te lopen. De anderen volgen de GR15 boven Remouchamps en Aywaille langs en doen ook nog wat boodschappen. De camping is snel gevonden en als mijn tarp hangt duikt Adriaan onder de douche en ga ik van de zon genieten. Hier eindigt deze etappe van de GR15. De volgende keer begin ik in Aywaille. De avond brengt rust, wortels en een kampvuur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *