GR15 – Dag 3

Wakker worden in de sneeuw. Ik heb het eerder mee gemaakt. Het geeft een heel bijzonder ambiance. De groep heeft de routine al te pakken en tegen 08.00 uur zitten met ontbijt achter de kiezen volledig ingepakt aan de thee en koffie met koude handen en Elia in onze gedachten. We beginnen de dag weer met bezinning en dat zal in de gesprekken die dag doorgaan.

Wandelen in een sneeuwlandschap is betoverend. Maar in een bos met smeltende sneeuw natmakend. We worden flink nat van het smeltwater van de bomen. Naarmate de dag vordert wisselen zon en hagelbuien elkaar af. We beginnen ook ver uiteen te lopen. Wellicht is voor enkelen dit de dag met de hamer. Als Marco en ik dan ook in Spa aankomen zijn we er vier kwijt. Na een tijdje wachten zitten we toch alle zes aan de thee of koffie maar is het relatief laat en moeten we nog naar een bivak zoeken. Het was voor sommigen een echt zware dag geweest.

Buiten het café valt de hagel alweer maar we moeten op zoek naar een bivak, dus daar gaan we weer. Na een paar kilometer kloppen we aan bij een camping, maar die is gesloten. Ik heb via BaseCamp wel een paar schuilhutten in de buurt van Spa als waypoints opgenomen, maar de vraag is of dat bivakplaatsen zijn. We wandelen verder door het dal van de Picherotte. We lopen buiten de GR15, maar op de GR5. De route komt me bekend voor van de eerste dag na Spa. Toen liep ik er in de ochtendschemering. Ergens in het bos bij Spa zien we een mooi vlak stukje bij en beek en maken net voor het donker een bivak. Het is wel illegaal, maar we zijn heel stil en netjes. Niemand zal ons opmerken of vermoeden dat we er geweest zijn. We eten wat en kruipen in de slaapzak. Het was een mooie dag en sommigen kregen bezoek van de man met de hamer. De gesprekken waren in ieder geval heel mooi.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *