Eerste training 2019

Een vergadering op tien kilometer van mijn huis. Dat is een prachtige mogelijkheid om mijn rugzak te vullen en met volle bepakking een tocht te lopen. Als bepakking neem ik niet meer mee dan wat ik op een twee- of driedaagse tocht nodig heb. Dat levert een redelijk lichte rugzak op en dat wandelt lekker. Wat ook lekker wandelt is mijn eigen gewicht. Voor het eerst sinds mijn afvalrace draag ik mijn rugzak weer en dat voelt heel goed. Geen buik meer die over de gordel hangt. En daarbij doet de sportschool ook goed werk, mijn spieren en souplesse zijn duidelijk toegenomen.

Ik heb gerekend op twee uur om de tien kilometer te lopen. Dat is ruim en ik heb de tijd dan ook niet helemaal nodig. Een fijne bijkomstigheid is dat de wandeling zo goed als dor het buitengebied van Almere is. Weliswaar hoor je dan continu het verkeer op de A6 en de A27, maar de natuur om me heen heeft iets lente-achtigs en dat voelt goed. Tien kilometer met bepakking is geen enkel probleem, dus eerste proef geslaagd en het smaakt absoluut naar meer. Het bivakwandeljaar is begonnen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *