Op weg naar Nice

1 augustus 2014.

Stilte
lig in het laand
van luusteren

in de stilte
lig het padtien
naor jezölf
vin je ‘t padtien
naor de aander
wordt de klop
van je hart
de klop
op de deur
van je noaber

giet dat
wat gien stem meer hef
weer proten

stilte lig in het laand van luustern

(Janny Alberts-Hofman uit: het Drenthepad, wandelen door poëtisch Drenthe, streekpad 6
van het Nivon.)

 
Ik ga dus op weg naar Nice. Jawel, Nice in Zuid-Frankrijk. Het is de bedoeling, dat ik er heen ga lopen in wekelijkse etappes. Dat betekent, dat ik van nu aan iedere dag een aantal kilometers in en rond Almere ga wandelen in allerlei vormen en op allerlei routes. Dat doe ik om conditie op te bouwen en te behouden, zodat ik  de echte etappes naar Nice kan volhouden en dus ook aan zal komen. De daadwerkelijke tocht naar Nice maak ik in één-weekse of meer-weekse tochten in mijn vakanties. Diverse gezinsleden hebben al een etappe van een week geclaimd om mee te lopen, dus ook dat wordt een feest.

Onderweg maak ik dingen mee. Of ik nu met de hond een rondje wandel of daadwerkelijk kilometers naar het Zuiden overbrug. Ik ga deze site gebruiken om anekdotes en mijmeringen een plekje te geven. Gewoon voor mezelf. Maar het is openbaar, dus je mag meelezen en meeleven.Almere buiten

Ik heb mezelf een waterdichte camera kado gedaan en die zal één en ander op de gevoelige plaat vastleggen. De zon komt op boven Almere-Buiten, dus let’s start!